از سال 1343 ظهرهای ماه رمضان جهت شرکت در نماز جماعت و استفاده از سخنرانیهای ارزشمند حضرت آیتالله شبزندهدار قدس سره به امامزاده ابراهیم جهرم میآمدم. مرحوم استاد اولین کسی بود که بنده و گروهی را در سال 44 و 45 با نشریات اسلامی آشنا نمود و بنده و جمعی دیگر نشریه کتابخانه مسجد اعظم قم را ـ که فقط به مدت 2 سال انتشار یافت ـ مشترک شدیم. مقالات مرحوم آیتالله شبزندهدار در مجله مکتب اسلام ـ سالنامه و فصلنامه مکتب تشیع و معارف جعفری و نشریه کتابخانه مسجد اعظم قم انتشار مییافت. مرحوم استاد یک بار برای بنده نقل فرمودند که مرحوم آقای فلسفی سخنران شهیر فرموده که یک دوره کتاب اعتقادات نگارش یابد، که طبع آنها لازم است. که آیتالله شبزندهدار کتاب «امامت» را نگاشته بود، ولی بعداً چاپ این دوره کتاب اعتقادات منتفی گردید. و استاد هم حاضر به طبع کتاب امامت خویش نشد، چون دیگران کتابی درباره امامت نوشته و چاپ نموده بودند.
اوایل دهه پنجاه که دو سه بار در قم بر استاد وارد شدم، هنگام ورود به منزل جهت حمل اثاثیهای که همراهم بود، به بنده کمک نمودند ولی هنگام خروج کمکی نفرمود. علت را از خود آن مرحوم سؤال کردم، فرمود: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) مهمان را در رفتن کمک نمیفرمود. آن مرحوم نقل کرد یک بار مرحوم آیتالله حقشناس از جهرم به منزل ما در قم تشریف آورده بودند و آیتالله حسین نوری همدانی جهت دیدار معظمله به منزل ما آمدند. مرحوم آیتالله حقشناس میخواستند دست ایشان به مناسبت نگارش مقالات توحیدی ببوسند البته نمیدانم توانستند دستشان را ببوسند یا نه؟
مرحوم آیتالله شبزندهدار بارها برای بنده نقل فرمود که مرحوم آیتالله حقشناس فرمودهاند، که من هر چه از اخلاق دارم، قسمت عمده آن را از مرحوم آیتالله سید علیاصغر موسوی لاری آموختهام. مرحوم آیتالله سید مجتبی موسوی لاری، ایشان را هم ردیف مراجع تقلید فعلی میدانستند. بارها مرحوم آیتالله موسوی لاری میفرمود: که دیگر شما جهرمیها، افرادی مانند آقای شبزندهدار و آقای کریمی جهرمی را در خواب ببینید!
این سطور در بیت شریف مرحوم آیتالله عزیزالله عطاردی امامزاده قاسم تهران قلمی گردید. خداوند ارواح پاک همه این عالمان را غریق رحمت نماید و به زندگان توفیق عنایت فرماید. آمین!
احمد باقریان جهرمی
9/6/1393
|